Blogg
25 mars 2013 08:22

Hästtjejer för dummies

Jag har bestämt för att försöka samla alla mina erfarenheter och nyfunna kunskaper om hästtjejer i "en bok". Jag kommer här i bloggen att publicera kapitel efter kapitel till dess "boken" är färdig. Idag bjuder jag på förordet samt det första kapitlet; Att träffa en hästtjej.

Förord

Det här är inte en handbok för hästtjejer utan istället en handbok om hästtjejer. Det gäller att hålla koll på prepositionerna. Jag har i sann datanördsanda valt att kalla den Hästtjejer för dummies.

Jag kommer att publicera kapitel efter kapitel här i bloggen så att ni tillslut har en komplett bok. Boken riktar sig till dig som nyligen har börjat leva tillsammans med en hästtjej, till dig som vill träffa en hästtjej eller till dig som bara är allmänt intresserad av hur hästtjejer fungerar i största allmänhet.

 Jag utger mig inte för att vara någon sorts expert, men ett och annat praktiskt tips har jag snappat upp under årens lopp som jag känner att jag behöver dela med mig av till kommande generationer av män som kommer att leva med en hästtjej. Det är ju som bekant onödigt att uppfinna hjulet mer än en gång.

Jag önskar att denna bok hade funnits då jag första gången träffade en hästtjej. Den hade besparat mig mycket tankemöda och kanske hade jag sluppit att hamna i några av alla de märkliga situationer som jag hamnat i tack vare min okunskap om hästvärlden i allmänhet och hästtjejer i synnerhet.

 

Kapitel 1. Att träffa en hästtjej

Den som vill träffa en hästtjej och som tror att det bara är att åka ut till ett random stall i Sverige och presentera sig för att få napp är helt fel ute. Inte heller så kommer det förmodligen att funka så speciellt bra att anmäla sig till en ridskola för att ragga utan att vara ett dugg intresserad av hästar och ridning. Ridskola handlar, i det här fallet, om ridning på hästar.

Nog för att det råder en brist på killar i hästvärlden, och visst kommer du få en eller annan pluspoäng som kille för du ens funderar på att bli en del av hästvärlden, men regel nummer ett för en hästtjej är att hästen alltid, alltid kommer att komma första hand. Från denna regel finns inga undantag.

Om jag skall ge ett exempel så skulle det (i princip) kunna stå femton halvnakna brandmän i stallgången utan att hon skulle sluta upp med att rykta hästen. Möjligen skulle hon fråga om det brann någonstans, men när hon fick veta att det inte gjorde det så hade hon lugnt fortsatt med att rykta. Först när hästen var färdigompysslad så skulle hon ägna brandmännen någon annan uppmärksamhet. Förmodligen skulle hon då skälla ut brandmännen eftersom de förde oväsen i stallet, och i ett stall skall det vara lugnt.

Jag vågar påstå att hästtjejer rent generellt är mer praktiskt än romantiskt lagda. Det innebär att om du har spanat in en hästtjej som du är intresserad av och är beredd att lägga ner lite jobb (och då menar jag fysiskt jobb) för att få lära känna henne så åk ut till stallet där hon håller till och fråga: – Vad kan jag hjälpa till med? Det skulle faktiskt kunna hända att du blir tilltalad av hästtjejen du är intresserad av efter att ha flyttat en gödselstack, eller två, för hand.

De flesta hästtjejer har två stora brister i livet. Dessa saker är tid och pengar. Detta helt enkelt för att deras intresse för hästarna tar nästan all vaken tid i anspråk, och för att de där djuren dessutom kostar ofantliga mängder pengar att äga och sköta om. Detta innebär också att det blir lite svårt att träffa en hästtjej på ”vanligt sätt”.

Att gå på krogen är både dyrt och tar tid från hästarna så detta sker ganska sällan för hästtjejer. Å andra sidan så verkar de gå ”all in” när de väl tar sig tid och råd att besöka en bar eller nattklubb. Få människor kan festa som hästfolket gör. Vart för det här resonemanget oss? Jo, om du har turen att träffa på en hästtjej på krogen vid ett av de sällsynta besöken så kan du skratta dig lycklig.

Alla hästtjejer har en dator med internet för att kunna anmäla sig till olika hästtävlingar, hålla koll på de senaste hästnyheterna och spana in hästannonser. Förmodligen har de även Facebook där de postar bilder på sina hästar och kommenterar andras hästar. Du hittar få, eller inga, hästtjejer på någon av nätets alla dejtingsajter eftersom detta är en tidskrävande sysselsättning (se ovan).

Så om man skall försöka sammanfatta ovanstående resonemang till någon slags slutsats så måste denna bli: Det är förbannat svårt att träffa en hästtjej och för att lyckas med den bedriften så kommer det att kosta blod, svett och tårar eftersom det bästa knepet förmodligen är att arbeta sig in till hennes hjärta.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden